Μελανή Βασιλοπούλου

Μελανή Βασιλοπούλου

Ψυχολόγος
Operating Manager

Πληροφορίες

Σπούδασε Βιολογία στο Imperial College London της Αγγλίας και ύστερα σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας όπου ολοκλήρωσε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Έκανε την πρακτική της και έχει δουλέψει εθελοντικά σε πολλαπλές δομές λόγω του ενδιαφέροντός της να ανακαλύψει τις διαφορετικές πτυχές του επαγγέλματος της ψυχολόγου.

Έχει εργαστεί ως βοηθός καθηγητή στο πλαίσιο των σπουδών της, όπου είχε και την ευκαιρία να είναι υπεύθυνη για τα εργαστήρια Ψυχολογίας και να διδάξει στατιστική, και έχει συνεργαστεί με την ομάδα διατροφικής υποστήριξης στο Νοσοκομείο ΙΑΣΩ στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών για το μεταβολισμό και τη ψυχοφαρμακολογία ,υπό την αιγίδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η πρακτική της στην κλινική ψυχολογία άρχισε στο πλαίσιο του πρώτου της πτυχίου όπου η ίδια εργάστηκε σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική και σε οικοτροφειακή μονάδα ατόμων με αναπηρία και συνεχίστηκε με την πολυετή εθελοντική εργασία στο Κέντρο Ημέρας για ψυχικά ασθενείς του Συλλόγου Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.). Επιπροσθέτως συνεργάστηκε με τους Γιατρούς του Κόσμου για δυο έτη προσφέροντας υπηρεσίας ψυχικής υγείας σε άτομα και οικογένειες ομογενών και αλλοδαπών.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση ως μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που έχουν βιώσει βία, με ιδιαίτερη έμφαση στη σεξουαλική και έμφυλη βία. Με τους ΓΧΣ έχει επίσης εργαστεί στο εξωτερικό, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους πληγέντες από τον εμφύλιο πόλεμο στο Ιράκ.

Ως συμβουλευτική ψυχολόγος η κλινική της πρακτική είναι εκλεκτική και βασίζεται στα δεδομένα της εκάστοτε θεραπευτικής σχέσης.

Παρέχει συνεδρίες στην Ελληνική, Αγγλική, Ιταλική και Γαλλική γλώσσα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email