Ευαγγελία Τσιριγώτη

Ευαγγελία Τσιριγώτη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Συντονίστρια Θεραπευτικών Υπηρεσιών

Πληροφορίες

Η Ευαγγελία Τσιριγώτη σπούδασε Ψυχολογία στο Deree, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (1997). Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Ψυχοβιολογία του Στρες από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϊ (Surrey) της Αγγλίας καθώς και στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία από το Deree, Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος. Επίσης έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ (Sussex) της Αγγλίας όπου έκανε και την πρακτική της άσκηση (1998-2001).

Εργάζεται ιδιωτικά ως σύμβουλος-ψυχοθεραπεύτρια και παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει εμπειρία στη συμβουλευτική ενηλίκων με προβλήματα του νευρωτικού φάσματος καθώς και με οικογενειακές και συναισθηματικές σχέσεις, διαταραχές άγχους, μελαγχολία, κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση, τραύμα, απώλεια. Επίσης έχει εργαστεί στον τομέα της ενημέρωσης για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και έχει συμμετάσχει σε πανελλαδικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης κατά της κακοποίησης του παιδιού-ΕΛΙΖΑ. Έχει οργανώσει και συντονίσει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στη διαχείριση του στρες και στις δεξιότητες επικοινωνίας όπως και στην πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Από την εργασιακή της εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα πολυμορφίας και πολυπολιτισμικότητας (diversity).

Η προσέγγισή της είναι ψυχοδυναμική με έμφαση στις βραχείες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και στην μέθοδο ανάλυσης της πυρηνικής συγκρουσιακής σχέσης (CCRT). Παρέχει συνεδρίες και στα Αγγλικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email