Ελένη Γεντεκάκη

Ελένη Γεντεκάκη

Ψυχολόγος

Πληροφορίες

H Ελένη Γεντεκάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Middlesex University στην Αγγλία και συνέχισε εκεί και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας στο London Guildhall University.

Είναι κάτοχος διπλώματος “Τραυματοθεραπείας με την μέθοδο EMDR” (Eye Movement Desensitization & Reprocessing) από το “Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών” και διπλώματος στο “ Personal & Executive Coaching ” του “Athens Coaching Institute”.

Ως ψυχοθεραπεύτρια, έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων και μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε πολυάριθμα συνέδρια και ημερίδες με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση στον κλάδο της. Επιπλέον, συνεχίζει την εκπαίδευση της στην “Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ομάδας” στην “Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας”. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το “Δια – τμηματικό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Κλινικής Μετεκπαίδευσης στα Δυναμικά της Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια” (ΕΚΠΑ – ΕΕΨΨΟ), το “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία” (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και το “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία” (Ελληνικό Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης).

Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί εθελοντικά στον “Συμβουλευτικό Σταθμό Μονάδας Απεξάρτησης Αλκοολικών” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο “Plaistow Day Hospital” (Λονδίνο), στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ο Άγιος Σπυρίδων” (Κρήτη), καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική του “Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου” (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) (Κρήτη). Από το 2017 προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε εθελοντική βάση στα μέλη του φιλανθρωπικού οργανισμού “Make a Wish” (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος).

Στο παρόν, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με τη διεπιστημονική ομάδα στο “Βήμα Κοινό”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email