Δημήτρης Βασιάδης

Δημήτρης Βασιάδης

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Βασιάδης είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής.

 

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία στην Πανελλήνια Ένωση Γνωσιακής και Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας στην οποία διατηρεί συνεχιζόμενη σχέση σε ομάδες εποπτείας. Παρακολούθησε το ψυχαναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 251 ΓΝΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και το ψυχαναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και με την Νέα Λακανική σχολή. Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας για το Ψυχικό Τραύμα.

 

Τρέφει από 20ετίας μεγάλη αγάπη για την ψυχοθεραπεία ως εκπαιδευτής αλλά και διαρκώς εκπαιδευόμενος. Πιστεύει στις ομότιμες σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου καθώς και στην συμμετοχή του θεραπευόμενου στις αποφάσεις.

 

Ως ψυχίατρος εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στην Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου ανέλαβε ψυχαναλυτικές εποπτείες περιστατικών και συμμετείχε στο ψυχοφαρμακολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως ομιλητής σε μαθήματα για τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιψυχωσικά, και την χορήγηση φαρμάκων παρουσία πολλαπλών σωματικών προβλημάτων με έμφαση στις αλληλεπιδράσεις με φάρμακα άλλων ειδικοτήτων. Συμμετείχε επίσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νοσηλευτικού προσωπικού με ομιλίες πάνω στην φύση της νεύρωσης, της ψύχωσης και της οριακής διαταραχής.

 

Τον παρόντα χρόνο συμμετείχε στο 8th congress on neurobiology, psychopharmacology & treatment guidance ως προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα “The art of psychopharmacology – Tailoring the treatment”, στο Συμπόσιο κατά της χρησιμοποίησης διαγνώσεων που ταμπελοποιούν τον άνθρωπο και υπέρ της πιο περιγραφικής διαστατικής προσέγγισης της ψυχικής διαταραχής, καθώς και έκανε διορθώσεις στο Αμερικανικό περιοδικό Current Psychiatry που αφορούν το ψυχοφαρμακολογικό κομμάτι άρθρου προς δημοσίευση, ενώ είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις ΒΗΤΑ το βιβλίο του “Προετοιμασία για τις εξετάσεις ψυχιατρικής ειδικότητας με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής”

 

Στον ελεύθερο του χρόνο επισκέπτεται τον αγαπημένο του τόπο, την Πύλη Τρικάλων, όπου διετέλεσε θητεία ιατρού. Σέβεται την φιλία και την αμοιβαιότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email