Τμήμα Εφήβων

Τμήμα Εφήβων

Θεραπεία Εφήβων

Γνωρίζουμε ότι το να είσαι έφηβος δεν είναι εύκολο. Είναι μια μεταβατική περίοδος που χαρακτηρίζεται από διαρκείς αλλαγές, σωματικές και ψυχικές.

 

Συγκρούσεις με τους γονείς, δυσκολίες στις φιλίες, άγχος για το σχολείο, Πανελλήνιες, προετοιμασία για την ενηλικίωση…

 

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζεις…

 

Το ήξερες ότι ενώ πάνω από το 50% των ψυχικών διαταραχών έχουν έναρξη μέχρι τα 14 έτη, τις περισσότερες φορές μένουν αδιάγνωστες; 1/6 ανθρώπους με κάποια ψυχική διαταραχή είναι μεταξύ 10 και 19 ετών. Δεν είσαι μόνος!

 

Σε υποδεχόμαστε σ΄ ένα χώρο σύγχρονο και φιλικό, κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες σου. Στη σελίδα αυτή θα μπορείς να βρεις σταδιακά περισσότερες πληροφορίες για ζητήματα ψυχικής υγείας.

 

Παράλληλα, η διεπιστημονική μας ομάδα είναι εδώ για να προσφέρει εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη σ’ εσένα και την οικογένειά σου, ακολουθώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

 

Στο χώρο μας παρέχουμε υπηρεσίες αξιολόγησης, ατομικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων.

Υποστήριξη Γονέων Εφήβων

Γνωρίζουμε ότι η εφηβεία χαρακτηρίζεται από έντονες σωματικές και ψυχικές αλλαγές. Κατά την περίοδο αυτήν, οι ισορροπίες διαταράσσονται, οι σχέσεις αναδομούνται και τα όρια επαναπροσδιορίζονται.

 

Σε αυτόν τον κυκλώνα αλλαγών, συχνά ανακύπτουν δυσκολίες που επηρεάζουν όχι μόνο τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.

 

Το Βήμα Κοινό προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών υποστήριξης, βασισμένο σε επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

 

Σε ένα χώρο που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενηλικών, χτίζουμε μια γέφυρα, καλωσορίζοντας γονείς κι εφήβους σ’ ένα χώρο σύγχρονο και κατάλληλα διαμορφωμένο, με στόχο να κάνουμε μαζί το μεγάλο και δύσκολο βήμα προς την ενηλικίωση.

 

Στο χώρο μας μπορείτε να βρείτε τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Αξιολόγηση εφήβων
  • Ατομική Ψυχοθεραπεία
  • Συμβουλευτική γονέων

Ομάδα Εφήβων

Στην ομάδα μπορούν να λάβουν μέρος έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών που βιώνουν άγχος σε οποιονδήποτε τομέα και για οποιονδήποτε λόγο.

 

Το έμπειρο προσωπικό του κέντρου μας, υπό τον συντονισμό της Ελένης Αποστολίδου, θα σας εκπαιδεύσει στις στρατηγικές διαχείρισης του άγχους.

 

Η ομάδα εφήβων θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο και θα διαρκέσει για 12 συναντήσεις.

Χρήσιμες Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Πώς ξέρω αν είναι για εμένα;

Αν νιώθεις ότι το άγχος σε περιορίζει από το να πετύχεις τους στόχους σου, ή να απολαύσεις δραστηριότητες που σου αρέσουν, τότε η ομάδα αυτή είναι για σένα.

«Αγχώνομαι τόσο πριν κάθε εξέταση που τελικά δεν πάω καν να γράψω», «Θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω σε πάρτι με τους φίλους μου», «Ντρέπομαι και αγχώνομαι όταν βρίσκομαι σε μεγάλες παρέες», «Δε σηκώνω ποτέ το χέρι μου στην τάξη, ακόμα κι αν ξέρω την απάντηση» είναι μερικές μόνο από τις δυσκολίες που αναφέρουν οι έφηβοι που έλαβαν μέρος στην ομάδα.

Αγχώνομαι στη σκέψη της ομάδας- είμαι ντροπαλός/ντροπαλή:

Είναι λογικό να σου δημιουργεί άγχος το να μοιραστείς τις δυσκολίες σου με την ομάδα. Κάνοντας όμως την αρχή, θα δεις ότι οι περισσότεροι μοιράζονται κοινές αγωνίες και η ομάδα αποτελεί έναν ασφαλή χώρο έκφρασης. Οι περισσότεροι έφηβοι που εντάχθηκαν στην ομάδα, ξεπέρασαν το αρχικό άγχος για την ομάδα, μέσα στις πρώτες 2-3 συνεδρίες.

Ποιο θεραπευτικό μοντέλο ακολουθείται;

Η συγκεκριμένη ομάδα βασίζεται σε τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας χαμηλής έντασης (low intensity CBT). Το περιεχόμενο που θα συζητηθεί έχει διαμορφωθεί από το Anna Freud Centre και το King’s College London στα πλαίσια του ρόλου Child Well Being Practitioner. Η παρέμβαση αυτή βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις και στόχο έχει την πρώιμη παρέμβαση σε εφήβους με άγχος χαμηλού-μέτριου βαθμού.

Τι κάνω αν θέλω να συμμετάσχω;

Κλείνουμε ένα ραντεβού για να συστηθούμε και να συζητήσουμε αν η ομάδα είναι κατάλληλη για τα ζητήματα που σε απασχολούν.
Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Email