Χριστίνα Ζουρνά

Χριστίνα Ζουρνά

Ψυχοθεραπεύτρια

Πληροφορίες

Η Χριστίνα Ζουρνά σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στον τομέa της Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας.

 

Έχει εκπαδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφορκών Θεραπειών και αργότερα εξειδικεύτηκε στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έκτοτε είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει ακόμη εκπαιδευτεί στην μέθοδο τραυματοθεραπείας, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία TACT HELLAS.

 

Έχει εκπονήσει έρευνες κλινικού ενδιαφέροντος στον επιστημονικό κλάδο της Νευροψυχολογίας στα πλαίσια στάθμισης Νευροψυχολογικών Διαγνωστικών Εργαλείων. Έχει πιστοποιηθεί στην χορήγηση και ερμηνεία του τεστ προσωπικότητας MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory, όπου συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες στα πλαίσια χορήγησης του εργαλείου σε πιλότους πριν την πρόσληψή τους.

 

Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει την εξειδίκευσή της στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς σε συνεργασία με το “Behavioural Tech Institute (BTECH)”. Πρόκειται για μια θεραπεία που δημιουργήθηκε από την καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of Washington Marsha Linehan αρχικά για την αντιμετώπιση των ασθενών που έπασχαν από Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση νέων γυναικών που εμφάνιζαν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

Η επαγγελματική εμπειρία της Χριστίνας Ζουρνά περιλαμβάνει την κλινική αξιολόγηση και εποπτεία, την εισήγηση  σε σεμινάρια που αφορούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας στους χώρους εργασίας καθώς και την παροχή ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών σε νοσοκομεία, ψυχιατρικές κλινικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κρατικά και ιδιωτικά ιατρεία.

Παρέχει συνεδρίες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με τη διεπιστημονική ομάδα στο Βήμα Κοινό.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email