Κασσιανή Βρεττού

Κασσιανή Βρεττού

Ψυχοθεραπεύτρια

Πληροφορίες

Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα «Πρόγραμμα Ψυχολογίας». Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης Ψυχιατρικών διαταραχών.

Ως ψυχοθεραπεύτρια, έχει ειδικευτεί στην Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας και τις Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς), και συνεχίζει την εκπαίδευση της στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ομάδας στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Επίσης έχει ολοκληρώσει το διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στα Δυναμικά της Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια (ΕΚΠΑ- ΕΕΨΨΟ). Έχει πιστοποιηθεί στην χορήγηση και ερμηνεία του τεστ προσωπικότητας MMPI (Minnesota Multiphashic Personality Inventory).

Από το 2009 εργάζεται στον τομέα της κοινωνικής ψυχιατρικής, στις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ). Στο πλαίσιο της εργασίας της στον ΣΟΨΥ ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση γύρω από την έννοια του recovery στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση αλλά και την στήριξη των συγγενών- φροντιστών μέσα από ψυχοεκπαιδευτικές και υποστηρικτικές παρεμβάσεις. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η έννοια του αυτό- στιγματισμού των ψυχικά πασχόντων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email