Ευανθία Γρηγοριάδου

Ευανθία Γρηγοριάδου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Πληροφορίες

Η Ευανθία Γρηγοριάδου είναι απόφοιτος του προγράμματος φιλοσοφίας, παιδαγωγικών και ψυχολογίας, με ειδίκευση στη ψυχολογία, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Το 2014 αποφοίτησε από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου της Σκωτίας (MSc in Art Psychotherapy) και έκτοτε εργάζεται κυρίως ως εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Το 2019 συμμετείχε στο διατμηματικό πρόγραμμα της ΕΕΨΨΟ «Δυναμικά ομάδων σε ψυχιατρικά πλαίσια» σε συνεργασία με το Αιγινήτειο νοσοκομείο και το ΕΚΠΑ και το 2021 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό «Θεραπευτική Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» του 18 Άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Έχει δουλέψει με διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες σε διάφορους οργανισμούς, όπως σε χαμηλής ασφάλειας ψυχιατρική κλινική στο Ayr και με παιδιά τα οποία και μεγαλώνουν σε οικογενειακό περιβάλλον που αντιμετωπίζει εξάρτηση από αλκοόλ ή ναρκωντικά στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου προσέφερε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες εικαστικής ψυχοθεραπείας σε ογκολογικούς ασθενείς και τους συνοδούς τους σε συνεργασία με το Γ.Ο.Ν.Κ «Άγιοι Ανάργυροι» ενώ τώρα εργάζεται σε ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων προσφέροντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε εφήβους. Είναι μέλος του BAAT (British Association of Art Therapists), του HCPC (Health and Care Professions Council, UK), και του EFAT (European Federation of Art Therapists).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email