Γιώργος Νικηταΐδης

Γιώργος Νικηταΐδης

Ψυχολόγος

Πληροφορίες

Ο Νικηταΐδης Γεώργιος είναι Ψυχολόγος με μετεκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει δύο τίτλους βασικών πτυχίων, σχετικούς με την επιστήμη της Ψυχολογίας (Bachelor of Psychology και πτυχιούχος του Φ.Π.Ψ με κατεύθυνση στην Ψυχολογία) στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας και στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας. Το μεταπτυχιακό της κλινικής ψυχολογίας ήταν βασισμένο στην γνωσιακή συμπεριφοριστική μέθοδο την οποία χρησιμοποιεί ως κύρια μέθοδο ψυχοθεραπείας.  Κατέχει τις κρίσιμες γνώσεις διαφορετικών πτυχών αυτού του κλάδου και πολλαπλές δεξιότητες και ιδιότητες που είναι απαραίτητες για το ρόλο του Ψυχολόγου. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στην νέα μέθοδο τραυματοθεραπείας E.M.D.R  από το ινστιτούτο τραυματοθεραπείας της Δόμνας Βεντουράτου.

 

Έχει εργαστεί σε διάφορα μεμονωμένα προγράμματα Ψυχολογίας μέσω του Πανεπιστήμιου του Leiden, αλλά και εθελοντικά με ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα (κυρίως Έλληνες του εξωτερικού), οι οποίοι αναζητούσαν βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη. Περαιτέρω, έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε δομές ψυχολογικής υποστήριξης στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας (εταιρίες φροντίδας ανθρώπων με προβλήματα υγείας) από το 2018 ως και το τέλος του 2021. Κατά τη διάρκεια της κλινικής πρακτικής άσκησης του, εργάστηκε ως βοηθός σε ιδιωτικό ιατρείο, όπου συμμετείχε στη δημιουργία προσαρμοσμένων σχεδίων θεραπείας, διεξήγαγε ψυχολογικές αξιολογήσεις, επικοινωνούσε με ασθενείς για να τους εκπαιδεύσει πάνω σε διαφορετικές ψυχικές διαταραχές και επιλογές θεραπείας, παρακολούθησε συνεδρίες ψυχοθεραπείας, άσκησε ψυχοθεραπεία υπό εποπτεία και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην θεραπεία ασθενών. Έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία περιπτώσεις αγχώδους διαταραχών, κρίσεων πανικού, του ευρέος φάσματος της καταθλιπτικής διαταραχής, εθισμών κ.α. Ακόμη, έχει ασχοληθεί με συμβουλευτική για αυτοβελτίωση και εν καιρώ κρίσιμων περιόδων. Η βασική εκπαίδευση και μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί είναι Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία και EMDR. Θεωρεί πως πολλές διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να είναι αποτελεσματικές, ανάλογα την εκάστοτε κατάσταση και προσωπικότητα, και για αυτό το λόγο, συνεχίζει και διευρύνει την εκπαίδευση του στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Είχε την τύχη να συνεργασθεί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αποκτώντας μία πιο σφαιρική θεώρηση για την ψυχική υγεία. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής των συνεδριών στη αγγλική γλώσσα.

 

Αυτή την στιγμή εργάζεται σαν υπεύθυνος ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχολόγος στον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με την διεπιστημονική ομάδα στο Βήμα Κοινό ως ψυχοθεραπευτής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email