Έλβη Κανελλοπούλου

Έλβη Κανελλοπούλου

Ψυχολόγος
CEO

Πληροφορίες

H επικεφαλής του κέντρου Έλβη Κανελλοπούλου σπούδασε Ψυχολογία και Οικονομικά στο Clark University στην Μασσαχουσέτη, Αμερική. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος.

Έχει εκπαιδευτεί στην συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας στην ψύχωση, και έχει ιδιαίτερο επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και το recovery των ψυχικά πασχόντων. Έχει πιστοποιηθεί στην χορήγηση και ερμηνεία του τεστ προσωπικότητας MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) και συνεχίζει την εκπαίδευση της στην ομαδική ψυχοθεραπεία ομάδας στην ΕΕΨΨΟ (Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας).

Έχει αποκτήσει ειδίκευση στην μέθοδο EMDR, μια επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία που ενδείκνυται για ενήλικες που αντιμετωπίζουν φοβίες, κρίσεις πανικού, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, εξαρτήσεις, ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, αλλά και σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου ή σοβαρών ασθενειών για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών τους επιπτώσεων.

Η Έλβη διαθέτει πάνω από 15 χρόνια κλινική εμπειρία στον χώρο της ψυχοθεραπείας. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφικών Διαταραχών στο ψυχιατρικό νοσοκομείο St. Ann’s, στο Λονδίνο. Από το 2008 εργάστηκε ως υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για ψυχικά ασθενείς του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.) και έχει δουλέψει ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια.

Παράλληλα, είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την δημιουργία του πρότυπου κέντρου παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ καθώς η επισταμένη ενασχόληση της με τα θέματα ψυχικής υγείας, η ειδίκευσή της αλλά και η διαπίστωση ότι δεν υπάρχει ανάλογη δομή στην Ελλάδα την ώθησαν στο να επενδύσει σε ένα κέντρο που έχει τη δυνατότητα να παρέχει όλες τις υπηρεσίες in house και να αποτελεί ένα ασφαλές «καταφύγιο» για ανθρώπους που έχουν ανάγκη ψυχικής υποστήριξης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email