Το ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ εγκαινιάζει την ομάδα εφήβων

ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ

Το ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ εγκαινιάζει την ομάδα εφήβων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Το ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ εγκαινιάζει την ομάδα εφήβων με στόχο την καταπολέμηση του άγχους.

Στην ομάδα εφήβων μπορούν να λάβουν μέρος έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών που βιώνουν άγχος σε οποιονδήποτε τομέα και για οποιονδήποτε λόγο.

Το έμπειρο προσωπικό του κέντρου μας, υπό τον συντονισμό της Ελένης Αποστολίδου, θα σας εκπαιδεύσει στις στρατηγικές διαχείρισης του άγχους.

Η ομάδα εφήβων θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα 16.00-17.15 από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο και θα διαρκέσει για 12 συναντήσεις.

Χρήσιμες ερωταπαντήσεις

Πώς ξέρω αν είναι για εμένα;


Αν νιώθεις ότι το άγχος σε περιορίζει από το να πετύχεις τους στόχους σου, ή να απολαύσεις δραστηριότητες που σου αρέσουν, τότε η ομάδα αυτή είναι για σένα.
«Αγχώνομαι τόσο πριν κάθε εξέταση που τελικά δεν πάω καν να γράψω», «Θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω σε πάρτι με τους φίλους μου», «Ντρέπομαι και αγχώνομαι όταν βρίσκομαι σε μεγάλες παρέες», «Δε σηκώνω ποτέ το χέρι μου στην τάξη, ακόμα κι αν ξέρω την απάντηση» είναι μερικές μόνο από τις δυσκολίες που αναφέρουν οι έφηβοι που έλαβαν μέρος στην ομάδα εφήβων

Αγχώνομαι στη σκέψη της ομάδας- είμαι ντροπαλός/ντροπαλή:

Είναι λογικό να σου δημιουργεί άγχος το να μοιραστείς τις δυσκολίες σου με την ομάδα. Κάνοντας όμως την αρχή, θα δεις ότι οι περισσότεροι μοιράζονται κοινές αγωνίες και η ομάδα αποτελεί έναν ασφαλή χώρο έκφρασης. Οι περισσότεροι έφηβοι που εντάχθηκαν στην ομάδα εφήβων ξεπέρασαν το αρχικό άγχος για την ομάδα, μέσα στις πρώτες 2-3 συνεδρίες.

Ποιο θεραπευτικό μοντέλο ακολουθείται;

Η συγκεκριμένη ομάδα εφήβων βασίζεται σε τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας χαμηλής έντασης (low intensity CBT). Το περιεχόμενο που θα συζητηθεί έχει διαμορφωθεί από το Anna Freud Centre και το King’s College London στα πλαίσια του ρόλου Child Well Being Practitioner. Η παρέμβαση αυτή βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις και στόχο έχει την πρώιμη παρέμβαση σε εφήβους με άγχος χαμηλού-μέτριου βαθμού

Τι κάνω αν θέλω να συμμετάσχω;

Κλείνουμε ένα ραντεβού για να συστηθούμε και να συζητήσουμε αν η ομάδα είναι κατάλληλη για τα ζητήματα που σε απασχολούν

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email