Ελένη Βαλάρη

Ελένη Βαλάρη

Ψυχοθεραπεύτρια

Πληροφορίες

Αποφοίτησε το 2007 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολογίας, με βαθμό «Άριστα». Συνέχισε 4ετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Εκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τους ενήλικες, τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους. Τα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι, μεταξύ άλλων, οι εξαρτήσεις, οι διαταραχές προσωπικότητας, η δυναμική της ομάδας και οι συναισθηματικές διαταραχές.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας, όπως η νευροψυχιατρική κλινική «Παναγία η Γρηγορούσα» επί έντεκα συνεχή έτη αντιμετωπίζοντας ασθενείς με σοβαρή ψυχοπαθολογία, με προβλήματα μνήμης και τοξικό-εξαρτημένους, στην ψυχιατρική κλινική Λυράκου, στην Hellas EAP, στο τμήμα υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού και έχει συντονίσει βιωματικά σεμινάρια στους Πολίτες Εν Γνώσει στο Ελεύθερο Παν/μιο. Aπό το 2019 είναι εξωτερική επόπτρια στο Οικοτροφείο ΆΜΚΕ ΙΑΣΙΣ στα Κάτω Πατήσια.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων. Ενδεικτικά: Εκπαίδευση στο απαρτιωτικό ψυχολογικό θεραπευτικό πρόγραμμα για τη Σχιζοφρένεια, Θεραπεία Σχημάτων και Διαταραχές Προσωπικότητας και Ψυχοφαρμακολογία. Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία του MMPI-II καθώς επίσης και στη χορήγηση και ερμηνεία του Προβολικού Τεστ Προσωπικότητας ΤΑΤ. Από το 2015 έχει ιδιωτικό γραφείο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email