Ψυχιατρική Παρακολούθηση

Συμβουλευτική

Ψυχοθεραπεία

Ψυχομετρικά Tests

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας

Ομάδα χοροθεραπείας στο ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας

Ομάδα Χοροθεραπειας από την Τρίτη 11  Φεβρουαρίου και κάθε Τρίτη 19:30 με 21:00 θα διεξάγεται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας “Βήμα Κοινό”.

American Dance Therapy Association: «Χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, μέσα από την οποία το άτομο συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προωθεί τη γνωστική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική του ολοκλήρωση»

Η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα τα οποία αναζητούν να εκφραστούν με πιο δημιουργικά μέσα και επιθυμούν να βιώσουν με έναν διαφορετικό τρόπο τον εαυτό τους, το σώμα τους και τους άλλους. Μέλη της ομάδας μπορούν να αποτελέσουν ενήλικες άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση ή τον χορό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος(μέχρι 8 άτομα) και συστήνεται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Στις χοροθεραπευτικές συνεδρίες, με κύρια μέσα το σώμα και την κίνηση θα πειραματιστούμε μέσω της ελεύθερης κινητικής έκφρασης και θα επικεντρωθούμε  στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας. Παράλληλα θα εστιάσουμε στην  διεύρυνση των κινητικών μας επιλογών, στην  καλύτερη συνειδητότητα του σώματος και στις πληροφορίες που η κίνηση μπορεί να μας αποκαλύψει.  Το κινητικό υλικό που θα αναδύεται  θα εχουμε την δυνατότητα να το επεξεργαστούμε και λεκτικά.

Οι συναντήσεις έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα, γίνονται με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και διαρκούν 1,5 ώρα. Το περιεχόμενο των συνεδριών διαμορφώνεται μέσα από τις ανάγκες και τα αιτήματα των μελών της ομάδας με απώτερο στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη. Μετά την συμπλήρωση των ατόμων η  ομάδα θα κλείσει και δεν θα υποδεχθεί νέους συμμετέχοντες.

Πριν την ένταξη στην ομάδα όλοι οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα έχουν μια ατομική συνάντηση με την συντονίστρια της ομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί ημέρα Τετάρτη και θα είναι χωρίς χρέωση.

Κόστος: 60€ μηνιαίως

*Η Χοροθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική ή αυτόνομη θεραπεία

*Διατίθενται και ατομικές συνεδρίες.

Την ομάδα συντονίζει η Όλγα Ψωμά, Ψυχολόγος – Χοροθεραπεύτρια.

Η Όλγα Ψωμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι Ψυχολόγος με αδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Α.Π.982), κάτοχος BSc Psychology του Coventry University και πιστοποιημένη Χοροθεραπεύτρια από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.Έχει κάνει Κλινική Μετεκπαίδευση στα “Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια” στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναριακών κύκλων με αντικείμενο την Ομαδική Ανάλυση, την Ψυχανάλυση, την Ψυχαναλυτική Ψυχοσωματική και τις Θεραπείες μέσω Τέχνης. Αποτελεί μέλος του British Psychological Society και τακτικό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Ώς Ψυχολόγος- Χοροθεραπεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας όπως  ΣΟΨΥ, ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, 18 ΑΝΩ, Κέντρο Ημέρας Ίασις. Σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών «Λίλιαν Βουδούρη» , ενώ παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στους Αμπελόκηπους παρέχοντας ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ενηλίκους. Τέλος, συντονίζει ομάδες χοροθεραπείας για άτομα εξαρτημένα από τον τζόγο στο ΚΕΘΕΑ – ΑΛΦΑ και από τον Μάιο του 2019 συνεργάζεται με το Κέντρο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Βήμα Κοινό» .

 «Βήμα Κοινο»

Το Κέντρο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Βήμα Κοινό», παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας με γνώμονα την επιστημονική τεκμηρίωση, την συνοχή και την συνέχεια των παρεμβάσεων και την συνολική απάντηση στις ανάγκες του ανθρώπου. Στόχος του είναι οι προσφερόμενες υπηρεσίες να συντονίζονται με τις ανάγκες του θεραπευόμενου σε «βήμα κοινό» προς την κατεύθυνση της ψυχικής υγείας.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:

Βήμα Κοινό, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 315 και Αισχύλου, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρο). Τηλ: 2109768159. www.vimakoino.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.