Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Η ομάδα θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη και συντονισμό του κ. Γεωργίου Κυριαζόπουλου, Εκπαιδευτικού Ψυχολόγου και ψυχοθεραπευτή.

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές, στις περισσότερες περιπτώσεις εκδηλώνουν κοινωνικές αδυναμίες.

Οι δυσκολίες αυτές γίνονται ιδιαίτερα εμφανείς  και δυσκολότερα αντιμετωπίσιμες με την ενηλικίωση του ατόμου και την ολοκλήρωση του σχολικού πλαισίου.

Και ενώ στην ελληνική πραγματικότητα υφίσταται κάποια θεραπευτική κάλυψη για τους ανθρώπους αυτούς κατά την ανήλικη ζωή τους, η αντίστοιχη υποστήριξη στην ενήλικη ζωή είναι ομολογουμένως πολύ πιο περιορισμένη.

Ως εκ τούτου, η Επιστημονική Ομάδα του κέντρου ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας», αφουγκραζόμενη την ανάγκη για ψυχική στήριξη και καλλιέργεια της κοινωνικής επαφής σε νέες/νέους που αντιμετωπίζουν διαταραχές από το Αυτιστικό Φάσμα, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ίδρυση και  λειτουργία ανοιχτής Ομάδας Κοινωνικών Δεξιοτήτων υπό την επίβλεψη και συντονισμό του κ. Γεωργίου Κυριαζόπουλου, Εκπαιδευτικού Ψυχολόγου και ψυχοθεραπευτή.

Η Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν διαγνωστεί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΑΔ), υψηλής λειτουργικότητας, χωρίς νοητική υστέρηση, (συμπεριλαμβανομένης και της διαταραχής Asperger) και  αντιμετωπίζουν αδυναμίες κοινωνικοποίησης και διατήρησης της κοινωνικής επαφής.

Η ομάδα δεν είναι ψυχοθεραπευτικού τύπου και ως εκ τούτου ενθαρρύνεται η ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων μεταξύ των μελών και η επαφή τους και εκτός ομάδας.

Το διάστημα λειτουργίας της Ομάδας Κοινωνικών Δεξιοτήτων ορίζεται από τον Οκτώβριο 2023 έως και τον Δεκέμβριο 2023.

Πρόκειται δηλαδή, αρχικά για μια τρίμηνη παρέμβαση, με σκοπό όμως να εξακολουθήσει από τον Ιανουάριο 2024, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η ομάδα είναι «ανοιχτή» και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε όσες συναντήσεις επιθυμούν.

Επίσης, νέα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην ομάδα σε οποιοδήποτε στάδιο (εφ’ όσον φυσικά έχουν εγκριθεί για συμμετοχή από τον συντονιστή της ομάδας).

Το εύρος της ομάδας θα κυμαίνεται από 2 έως 6 μέλη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται  εντός του χώρου του κέντρου μας σαν σημείο συνάντησης, αλλά θα περιλαμβάνουν και εξωτερικές δραστηριότητες (για καφέ ή φαγητό).

Η διάρκεια των συναντήσεων ορίζεται σε μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το εύρος της ομάδας).

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του κέντρου ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ στο τηλέφωνο: 21 0976 8159

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email